Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کارگروه ملی زلزله، ابنیه و مخاطرات زلزله با بزرگای 4.1 نهاوند استان همدان را مرتبط با فعالیت گسل "نهاوند دانست و گفت: این گسل با درازای حدود 80 کیلومتر تکه‌ای از گسل "اصلی و جوان زاگرس" است که بررسی لرره‌زایی این منطقه حکایت از فعال بودن سامانه‌های گسلی واقع در مسیر گسل اصلی و جوان زاگرس و به ویژه قطعه نهاوند دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر علی بیت اللهی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به زلزله روز 26 مهر ماه در نهاوند استان همدان، افزود: بر اساس گزارش مرکز لرزه نگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در ساعت 18 و 44 دقیقه و 49 ثانیه، زلزله‌ای با بزرگی 4.1 در استان همدان در حوالی نهاوند رخ داد. 

وی با اشاره به رومرکز این زلزله، خاطر نشان کرد: این زلزله در طول جغرافیایی48.43 و عرض جغرافیایی 34.2 در عمق  12 کیلومتر رخ داد رومرکز این زلزله در 5 کیلومتری نهاوند، 15 کیلومتری برزول، 17 کیلومتری گیان (همدان) و 67 کیلومتری همدان روی داده است.

بیت‌اللهی با تاکید بر اینکه زمین لرزه 4.1 نهاوند در 5 کیلومتری شرق نهاوند و در حاشیه تلاقی ایالت لرزه زمین ساختی "زاگرس" و زون "سنندج – سیرجان" رخ داده است، ادامه داد: این زون با "گسل جوان و اصلی زاگرس" قابل جدایش است ضمن آنکه مسیر "کنگاور" در شمال غرب و "نهاوند" در مرکز و "بروجرد" در جنوب شرق آن قطعه‌ ای از گسل MRF-Main Recent Fault  را با نام گسل "نهاوند" می‌شناسیم.

مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات مسکن، راه و شهرسازی اضافه کرد: گسل نهاوند با درازای حدود 80 کیلومتر و ساز وکار راندگی و فشاری، تکه‌ای از گسل "اصلی و جوان زاگرس" و هم‌راستا با گسل "درود" و با راستای جنوب خاوری- شمال باختری است.

وی خاطر نشان کرد: رومرکز زلزله در 5 کیلومتری شرق شهر نهاوند مکان‌یابی شده که نشان می‌دهد با توجه به عمق 12 کیلومتری کانونی، جانمایی گسل نهاوند باید در سوی غربی رومرکز و حوالی شهر نهاوند باشد. این امر توجه به خطر زلزله را در شهر لرزه‌خیز نهاوند با توجه به وجود بافت‌های فرسوده با مساحت بیش از 150 هکتار دو چندان می‌کند.

به گفته این محقق، زلزله 4.1 با گذشت دقایقی از آن با پس‌لرزه به بزرگی 2.5 همراه بوده که کانون این پس لرزه در مجاور رومرکز زلزله 4.1 قرار داشته است.

بیت اللهی یادآور شد: در مسیر زون میان ارتفاعی "کنگاور – نهاوند – بروجرد" و در دو سوی آن گسل‌های فرعی نیز جانمایی شده است که می‌توان به گسل "گارون" در غرب و گسل "لرد کمر" در شرق با راستای شمال‌غرب – جنوب شرق اشاره کرد.

وی تاکید کرد: در 28 شهریور سال جاری، در جنوب شرقی "بروجرد" در مجاورت "چالان چولان" زمین لرزه دیگری با بزرگی 4.1 در عمق 5 کیلومتری گزارش شد که معرف فعال بودن سامانه‌های گسلی واقع در مسیر گسل اصلی و جوان زاگرس و به ویژه قطعه نهاوند آن است.

بیت اللهی اضافه کرد: موقعیت رومرکز زلزله و مراکز جمعیتی اطراف آن به همراه گسل‌های عبوری از محدوده شهری و حواشی شهر نهاوند در تصویر زیر نشان داده شده است.

بیت اللهی اظهار کرد: در شرق رومرکز، آبادی‌های "اشوند"، "قلعه باروداب"، "برجک" و چند مرکز جمعیتی دیگر واقع شده‌اند.

به گفته وی، در سوی غربی مهمترین مرکز جمعیتی و نزدیکترین آن شهر "دماوند" است که در 5 کیلومتری غرب رومرکز واقع شده است. "کفرج"، "ده فول"، "محمدآباد چولاک" و چندین آبادی و مراکز جمعیتی دیگر را نیز می‌توان در سوی غربی رومرکز زلزله 4.1 نهاوند نام برد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام استان همدان مراکز جمعیتی مرکز تحقیقات مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۴۰۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکوفایی صنعت همدان با ایجاد بندر خشک

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از همدان، مصطفی حقیقی با بیان اینکه ۱۱۰۰ هکتار از منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد دارای سند است، اظهار کرد: منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد ۱۸۸۰ هکتار وسعت دارد که نزدیک ۱۱۰۰ هکتار آن سند گرفته و ۷۵۰ هکتار از این منطقه دارای طرح جامع است.

وی با بیان اینکه ۱۰۰ هکتار از اراضی منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد دیوارکشی شده است، تصریح کرد: ۱۰۰ هکتار از اراضی منطقه اقتصادی جهان‌آباد دیوارکشی شده و آماده واگذاری است که طی یک ماه آینده شروع به انعقاد قرارداد واگذاری به سرمایه‌گذاران خواهیم کرد.

حقیقی با اشاره به اینکه پتروشیمی ابن‌سینا پیشرفت قابل ملاحظه‌ای دارد، ادامه داد: ۱۰۰ هکتار از اراضی این منطقه به پتروشیمی ابن‌سینا واگذار شده که تاکنون ۱۱ درصد پیشرفت دارد و در بخش عملیات اجرایی ۳۰ درصد پیشرفت داشته است.

وی با بیان اینکه به دنبال این هستیم در منطقه ویژه اقتصادی شرایط بندرگاهی را ایجاد کنیم، افزود: چند نمونه بندرخشک در کشور وجود داشته که موفق بوده و ما نیز به دنبال ایجاد بندرخشک در این منطقه هستیم که از این طریق امور گمرکی تسهیل شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان با اشاره به اینکه مطالعات بندرخشک انجام شده است، یادآور شد: در مرحله اول ۲۰۰ هکتار زمین برای ایجاد بندرخشک دیده شده اما قابل توسعه است.

انتقال ۳ میلیون مترمکعب پساب به منطقه ویژه اقتصادی

این مسؤول درباره تأمین آب منطقه اقتصادی جهان‌آباد، با بیان اینکه دو منبع برای تأمین آب جهان‌آباد در نظر گرفته شده است، گفت: به منظور انجام مقدمات کار چاهی با ظرفیت ۱۰ لیتر در ثانیه حفر شده بود که این میزان آب کفاف صنایع کم‌آب‌بر را هم نمی‌دهد بنابراین به دنبال تأمین آب مورد نیاز از طریق پساب فاضلاب همدان هستیم. حقیقی تصریح کرد: خط انتقال یک میلیون مترمکعب پساب تصفیه شده فاضلاب همدان تا شهرک صنعتی ویان اجرا شده است و به واحدهای فولادی این منطقه پساب داده می‌شود.
وی با بیان اینکه برای انتقال پساب به منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد ۱۶ کیلومتر خط لوله باید اجرا شود که ظرفیت انتقال سه میلیون مترمکعب پساب به این منطقه را دارد، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌کنیم این خط تا پایان سال ۱۴۰۳ به نتیجه خواهد رسید.

تملک ۳۰۰ هکتار زمین برای شهرک‌ها و نواحی صنعتی

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان با بیان اینکه ۳۰۰ هکتار زمین در سال ۱۴۰۲ تملک شده است، تأکید کرد: برای نخستین‌بار دو مصوبه برای ایجاد شهرک صنعتی در استان گرفته شده و مقدمات این دو شهرک آغاز شده به طوری‌ که شهرک صنفی بوعلی ۴ در پهنه ۷۵ هکتاری و شهرک عمومی در پهنه ۲۰۰ هکتاری تملک شده و کارهای اجرایی آن شروع شده است.

حقیقی با تأکید بر اینکه در ملایر ۵۰۰ هکتار برای ایجاد شهرک صنعتی به نتیجه رسیده و مقدمات آن فراهم شده است و به طور قطع امسال به سرانجام خواهد رسید، اظهار کرد: در تأمین برق و انرژی نیز ۶۰ مگاوات برق به نواحی و شهرک‌های صنعتی استان اضافه شده است.

انتهای خبر/

کد خبر: 1229221 برچسب‌ها دانشگاه آزاد همدان همدان

دیگر خبرها

  • شکوفایی صنعت همدان با ایجاد بندر خشک
  • خوزستان لرزید
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!
  • توسعه فضای سبز در بافت فرسوده شهر قم
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • زلزله ۴.۲ ریشتری «تیتکانلو» در شهرستان فاروج را لرزاند
  • وقوع زلزله در این استان
  • زلزله ۴‌.۲ ریشتری «تیتکانلو» در شهرستان فاروج را لرزاند
  • جلوه گری بهار در طبیعت سراب گیان نهاوند + فیلم